Як прискорити зростання канабісу? Основні фактори

рост каннабиса Вирощування та догляд

Не у всіх гроверів є можливість радіти тривалому цвітінню своїх культур. Спеціально для нетерплячих садівників були створені автоквітучі сорти, проте, застосовуючи певні методи, можна прискорити й зростання фотоперіодичних сортів.

Що стосується канабісу, то ні для кого не новина, що чим більший кущ, тим більше врожаю. І гровери з усього світу діляться між собою секретами та здобутками, як прискорити зростання канабісу.

Основними факторами, що впливають на зростання марихуани є:

  • світло;
  • вологість;
  • температура;
  • грунт;
  • природні умови;
  • удобрення та догляд;
  • гібриди та сорти.

І якщо на генетику здатен вплинути лише селекціонер, то зовнішні фактори зкорегувати доволі легко.

Графік освітлення в приміщенні

Зміна графіка освітлення може бути важливою для вирощування канабісу в приміщенні, особливо при використанні штучного світла. Сорти коноплі, що залежать від фотоперіоду, квітнуть, коли кількість світлових годинників зменшується. Таким чином рослини дають сигнал, що літо закінчується, і кущі, відповідно, починають квітнути. В штучних умовах це зробити не складно: достатньо створити графік освітлення 12/12. Це дозволить канабісу залишитися у вегетативній фазі на певний час, що дозволить рослині дати більше врожаю. Даний спосіб є найпопулярнішим при зростанні марихуани.

Стимулювання росту канабісу добривами

Правильна комбінація добрив здатна суттєво прискорити зростання коноплі. Канабіс потребує різного харчування на різних фазах зростання. Так, наприклад, велика кількість азоту необхідна рослині під час вегетативного періоду. Саме азот сприяє виробленню хлорофілу, який перетворює світло в енергію, і сприяє швидкому росту. Азот є важливим елементом для канабісу і у період цвітіння, але його кількість має бути меншою. Якщо перенасичити кущ азотом, то стебл втратить міцність, а бутони придбають дивного аромату і смаку. В цілому, важливо правильно дозувати добрива, оскільки перебільшення може бути так само шкідливим, як і недостатність поживних речовин.

Важливо використовувати добрива, які відповідають потребам рослини на кожному етапі їх життєвого циклу. Фосфор и калій важливі під час цвітіння марихуани. Перший сприяє ефективному споживанню поживних речовин, а другий формує міцну імунну систему рослини, виробляє АТФ для зберігання енергії. 

Вирощування на гідропоніці

Вирощування конопель на гідропоніці — це методика, яка полягає в вирощуванні рослини без використання ґрунту, замість цього використовуючи водні розчини, що містять поживні речовини. Якщо правильно вирощувати канабіс на гідропоніці, то прискорене зростання та висока врожайність коноплі гарантовані.

Переваги гідропоніки для вирощування конопель включають кращий контроль над поживними речовинами, більший ріст і врожайність, а також менше використання води порівняно з традиційними методами вирощування.

Щодня індустрія селекції розвивається та дивує новими відкриттями. І це дозволяє покращувати зростання рослин та отримувати щедрі врожаї. І в нашому інтернет-магазині можна придбати сорти канабісу, що мають найкоротший життєвий цикл.

Оцініть статтю
rasta-blog.com
Додати коментар