Від чого залежить колір марихуани?

цвет марихуаны Вирощування та догляд

Культура канабісу має значну різноманітність, яка проявляється у видів, сортах, гібридах та їхніх властивостях: кущі можуть мати різний зріст та структуру. Вражає і різноманітність кольорів канабісу. Кольорове листя та суцвіття конопель може захоплювати та вражати своєю красою. Ця різноманітність кольорів рослин може бути результатом генетичних особливостей кожного сорту, а також впливу зовнішніх умов. Саме колір, часто, робить коноплі популярними серед покупців. Проте, стається і таке, що гровер не ознайомився з колірними особливостями сорту та стикається з незвичним для себе результатом.

Марихуана: які кольори можливі? 

Зелений — найбільш поширений колір листя та стебел. Він може варіюватися від світло-зеленого до темно-зеленого в залежності від сорту та вирощувальних умов.

Деякі сорти конопель можуть мати фіолетові, пурпурні або сині відтінки на листя чи квітах. Цей колір може бути результатом генетичних особливостей сорту або впливу зовнішніх факторів, таких як низька температура.

Деякі сорти можуть мати листя або квіти з відтінками червоного або оранжевого кольору. Це також може бути результатом генетики сорту або зовнішніх факторів, таких як недостатня волога.

Іноді певні частини рослини, зазвичай відцвіти, можуть мати жовтуваті відтінки. Це може бути природною характеристикою деяких сортів.

Зустрічається і білий канабіс, до того ж доволі часто серез досвідчених розтаманів. Він здається білим чи покритим інеєм.

Від чого залежить колір листя та суцвіть конопель?

Пурпурові або фіолетові відтінки на листя чи квітах можуть виникати через специфічні генетичні риси сорту або від певних факторів довкілля, таких як низька температура під час цвітіння. Відтінки червоного, жовтого, або навіть синього також можуть виявлятися в залежності від генетики чи змін довкілля.

Якщо говорити про генний матеріал, то феномен зміни кольору пояснюється наявністю і тілі конопель антоціан — рослинних пігментних клітин, що відповідають за колір.

Чому марихуана змінює колір під час цвітіння? Це пов’язано із скороченим світловим днем, а всі сили йдуть на розвиток плодів. Саме тому колір може змінюватися.

Як високий рН у грунті впливає на колір конопель?

Надмірна кислотність може спричинити хлороз, коли листя стає жовтим, тьмяно-зеленим, оскільки рослина не може ефективно забирати поживні речовини з ґрунту. Але перш ніж виправляти ситуацію, слід дізнатися, наскільки рН відійшов від норми. Це можна перевірити за допомогою лакмусового папірця або спеціального приладу.

Чи залежить колір конопель від температури?

Якщо температура буде перевищувати +35С, то рослина отримує опіки, листя стають жовтими, потім вони скручуються и вмирають. Якщо температура опускається до +10С, то листя набувають темно-зеленого кольору. Сатива, в такому випадку, втрачає частину врожаю, а індика спокійно проходить випробування. Низькі температури під час цвітіння можуть стимулювати зміну кольору в бік фіолетових або пурпурних відтінків на листі та квітках.

Оцініть статтю
rasta-blog.com
Додати коментар