Що таке ТГК та КБД (THC), CBD

(THC) CBD Ефекти марихуани

Якби марихуана була людиною, то вона б дуже здивувалася від того, скільки міфів зібрано навколо її імені: «це наркотик», «вона викликає звикання», «здатна атрофувати мозок»… Але ж насправді коноплі здавна застосовуються в медицині й продовжують бути корисними до сьогодні.

Коноплі застосовуються при лікуванні багатьох хвороб, з якими не здатні впоратися сучасні медичні засоби. І все це завдяки молекулярним складовим — тетрагідроканабінолу (ТГК) та похідного від нього канабідіолу (КБД). Тому спочатку варто детально ознайомитися із цими складовими, після чого страшний «конопляний звір» стане контрольованим і навіть корисним «звірком», який сьогодні вміло контролюється і працює на благо.

Тетрагідроканабінол – ТГК

Хімічна сполука, що знаходиться в коноплі. І саме вона відома своєю психоактивною і розслаблюючою дією. При цьому, вплив ТГК може бути різним, адже коноплі мають 2 основних види — індики і сативи, які мають деякі відмінності в фенотипах та хімічному складі і, відповідно, у схвальному ефекті.

Сатива має вищу концентрацію ТГК порівняно з КБД. Відповідно ефекти сатив можуть бути більш стимулюючими, ейфорічними та творчими, саме тому дана речовина пробуджує бажання до чогось нового, стимулює свідомість на творчість.

Індика має вищу концентрацію КБД порівняно з ТГК. Ефекти індики частіше сприймаються як більш розслаблюючі, седативні та викликають «комфортне» відчуття.

Але задля досягнення балансу, вчені вдало схрещують обидва фенотипи, тому в нашому магазині можна придбати різноманітні сорти насіння конопель. Але не варто забувати, що ТГК є психотропною речовиною, через що її культивування в багатьох країнах заборонено.

Канабідіол (КБД)

Канабідіол не має психоактивних властивостей, тобто не викликає «наркотичного» ефекту, який характерний для ТГК. Це тому, що КБД отримують з ТГК і, таким чином, залишається лише один дозволений компонент із тисячі тих, що містяться в ТГК. КБД відомий своїми потенційними медичними властивостями й використовується в багатьох продуктах для здоров’я та добробуту. Він є корисним для стресу, тривоги, запалення та болю. Він також вивчається у зв’язку з його можливими антиконвульсивними та нейропротекторними властивостями. КБД використовується в різних формах, таких як олії, капсули, креми та інші продукти для споживання або зовнішнього застосування.

Олія коноплі знижує епілепсійні прояви, покращує пам’ять, заспокоює ЦНС, покращує імунітет, стан шкіри та волосся. ТГК і КБД, та олія насіння конопель – диво-засоби, які здатні покращити життя. І це завдяки вітамінам (Са, F, Zn…), поліненасиченим жирним кислотам, мікроелементам, які містяться у ТГК.

Коноплі антиалергенні, тому часто масло і молоко з насіння конопель призначають дітям, людям похилого віку, а також вагітним жінкам.

Оцініть статтю
rasta-blog.com
Додати коментар