Рудераліс – що це за вид конопель?

рудераліс Стрейни та сорти

Назва «Cannabis ruderalis» походить від слова «рудерал» — терміну, який отримали дикі рослини. Рудеральні види конопель, зазвичай, зростають у спустошених місцях, на зруйнованих або запущених територіях, таких як узбіччя доріг, поруч зі звалищами або на місцях, де землю пошкодили або висадили.

Звідки пішов рудераліс?

Рудераліс відносять до 3-го типу канабісу, оскільки спеціалістам на сьогодні не відомо, чи є він самостійним видом. Це не культивований сорт, який зростає в Центральній Європі і Азії, та чудово пристосований до суворих умов.

У ботаніків є припущення, що сорти рудераліс походять від індики, яка, в свою чергу, походить від сативи.

Відрізняються ці 3 типи способами зростання і розмноження. Кожен з видів зазнав еволюції, щоб пристосуватися до певних кліматичних умов. Людина та сільське господарство також залишили значний відбиток на генофонди індики та сативи, при цьому рудераліс практично не зазнав цього впливу.

Найменший вид конопель

Cannabis ruderalis зазвичай має невелику висоту, зазвичай від 30 до 90 см, хоча можна зустріти рослини та вищі. Воно має широкі, товсті листя, відрізняючись від вузьких листків сатіви та індики. Ці листя можуть бути зеленими, але часто змінюють колір під впливом певних факторів, зокрема, низьких температур. Коли рудераліс розпочинає квітнути, то рослина стає ще меншою у висоту, на відміну від інших сортів канабісу. Саме тому часто рудераліс іменують як «карликові коноплі».

Автоцвітіння рудераліс

Це одна з ключових характеристик. Рудераліс може перейти в стадію цвітіння незалежно від світлового режиму, якщо рослина досягла певного віку. Це робить його популярним для вирощування автоцвітущих сортів канабісу.

Цикл швидкого зростання

Cannabis ruderalis відомий своєю здатністю до швидкого цвітіння та короткого життєвого циклу порівняно з іншими видами канабісу. Від насіння до збору врожаю може пройти лише 10-12 тижнів. Його насіння легко відокремлюється і може більше одного сезону залишатися живим в мерзлій землі, допоки умови не будуть сприятливими для зростання. Насіння Cannabis ruderalis здатне пережити пошкоджену шкаралупу, а для деяких штамів це взагалі може бути поштовхом до проростання.

Властивості та застосування конопель рудераліс

Одна з основних характеристик рудералісу — низький вміст ТГК та КБД, порівняно з іншими видами канабісу. Однак, його генетичний матеріал використовують для створення нових гібридних сортів з більш високим вмістом каннабіноїдів.

Штам є унікальним з огляду витривалості (легко адаптується до холодних та коротких літніх періодів), здатністю до автоцвітіння, швидким часом дозрівання. І саме ці особливості приваблюють увагу селекціонерів до даної рослини.

Гібриди рудераліс застосовуються в медицині, зокрема, коли перевага надається терапевтичним перевагам КБД без супутніх п’яних ефектів — штамів із високим вмістом ТГК.

Cannabis ruderalis може використовуватися для отримання олії з канабідіолом. Даний продукт сприяє зменшенню епілептичних проявів, знижує головний біль, покращує пам’ять, позбавляє депресивного стану.

Доволі часто можно зустріти коноплі рудераліс в харчовій промисловості, адже даний вид багатий на білки та жирні кислоти, які підвищують стійкість імунної системи.

Оцініть статтю
rasta-blog.com
Додати коментар